Mustaherukkahyytel%C3%B6-normal.jpg

 

Hillo maistuu paremmalta kauniista purkista. Lusikallinen itse tehtyä hilloa tai hyytelöä kruunaa aamiaisen. Se antaa lisää makua niin puuroon kuin muroihinkin. Hillo tai sose on helppo tehdä. Se ei vaadi paljon aikaa eikä aineksia.

1 l mustaherukoita

1/2 pakettia hillo-marmeladisokeria

tilkka vettä

 

Koristeluun:

kannellinen lasipurkki

kakkupaperia

kuminauha

tarra-arkki

tulostinmustetta

kynä

 

Keitä mustaherukat vesitilkan kanssa mehuksi. Siivilöi mehu ja purista marjoista viimeiset mehupisarat siivilän läpi. Kaada mehu uudelleen kattilaan ja lisää hillo-marmeladisokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Sillä aikaa kun mehu-sokeriseos kiehuu, täytä lasipurkit kaulaa myöten vedellä. Laita lasipurkit mikroaaltouuniin kuumenemaan muutamaksi minuutiksi, jotta vesi ehtii tappaa mikrobit purkeista. Pane kannet astiaan ja kaada kiehuvan kuuma vesi varovasti kansien päälle. Täytä purkit mehu-sokeriseoksella. Sulje purkit kuumilla kansilla (Käytä patalappuja!). Anna purkkien jäähtyä kunnolla pöydällä ennen kuin laitat ne jääkaappiin.

Tulosta etiketit tarra-arkille Etikettiautomaatista. Automaatissa on useita vaihtoehtoja etiketin ulkoasulle ja kirjasintyypille. Jos haluat valmistaa vain pienen erän hilloa kerrallaan, on kätevintä kirjoittaa tekstit etiketteihin  käsin. Näin nurkkiin ei jää ylimääräisiä kappaleita vaikkapa mustaherukkahyytelöetikettejä.

Koko komeuden koristaa kannen suojaksi laitettava hattu. Sen voi tehdä kankaasta ja nauhasta, mutta helpoimmalla pääsee, jos käyttää kakkupaperia ja kuminauhaa.