Esiliina2-normal.jpg

Ihastuin riikinkukkokuvioon niin, että en malttanut olla käyttämättä aihetta uudelleen. Tilkkujakin oli vielä runsaasti jäljellä, joten ajattelin tehdä logollisesta mainosesiliinasta esittelykelpoisen joululahjan. Esiliinasta tuli niin hauska, että en taidakaan raskia antaa sitä lahjaksi, joten viimeisellä ompelukurssin kokoontumiskerralla täytyy keksiä jotakin kivaa, mutta sellaista minkä raskii antaa pois.

Esiliina%203-normal.jpg

Ensimmäiseksi peitin logon ja valmistajan merkin essusta kahdella tummansinisellä virkatulla kukkakoristeella. Löysin ne aikoinaan kirpputorilta, mutta en tiennyt vielä silloin mihin tulisin käyttämään ne. Kukkien takapuolella oli jo valmiiksi kiinnitetyt hakaneulat, joten kukkien kiinnittäminen essuun oli tuunausprojektin helpoin osuus.

Esiliina4-normal.jpg

Ompelukurssilla oli käytettävissä applikointilankoja ja ompelukoneet, joiden siksakin tiheyden saattoi säätää applikaatiotyöhön sopivaksi. Kotona tilkkuja korostavat applikaatio-ompeleet eivät olisi onnistuneet, koska omasta ompelukoneestani siksakkia ei saa säädettyä tiheäksi. Hieman kiiltävillä applikaatiolangoilla sai hauskaa jälkeä ja työstä tuli mielestäni vielä hienompi kuin aikaisemmin koristelemastani kassista, jonka ompelin vain suoralla ilman applikaatiolankoja. Hienouden kruunaa paikallisesta ompelimosta löytämäni kukkanapit, jotka maksoivat 0,40 euroa kappale.

Esiliina-normal.jpg

Vaalea kuvio on edukseen tummaa taustaa vasten ja tuo lisäväriä muuten melko synkkään esiliinaan. Tummansiniset virkatut kukat hukkuvat tummaan taustaan, minkä takia essussa ei ole liikaa koristeita.

Liimakangas ei kiinnittynyt kunnolla essuun, mikä oli ainoa ongelma tässä riikinkukon toisessa versiossa. Se saattoi johtua siitä, että esiliina oli käsitelty likaa ja vettä hylkiväksi. Toinen vaihtoehto on se, että painoin vahingossa raudalla liian kauan jo silitettyjä kohtia kiinnittäessäni uusia paloja limittäin edellisten päälle. Onneksi sain palat pysymään paikoillaan nuppineuloilla siihen asti, kunnes sain ommeltua ne kohdilleen.