Pannulappu-normal.jpg

Kun ristipistotyöhön yhdistää tilkkutäkin tilkkuja ja tossujen villakangasta sekä satiininauhan pätkän, saa lopputulokseksi patalapun. Patalapun lenksukaksi käy vaikkapa Roosa nauha -keräyksen rintarossi.

Vaaleanpunaiseen satiininauhaan oli tullut muutama ikävä kolo sen aiemmalta uralta rintaneulana, joten peitin hakaneulan jäljet muutamalla sydämen muotoisella helmellä. Helmet ovat peräisin lapsena katkenneesta helminauhasta.

Näin netissä viehättävän, pienen ristipistotyömallin, mistä sain idean käyttää muista ristipistotöistäni ylitse jääneitä lankoja. Vain ristipistokangasta piti ostaa lisää askartelukaupasta. Ristipistotyö oli patalapun työläin vaihe. Aloitin ristipistot perjantaina ja sain kuvion valmiiksi sunnuntaina aamulla. Varsinaisen patalapun ompelu jäi maanantaille.

Tiput-normal.jpg

Tumpeloin vähän tässäkin työssä, vaikka sitä ei tämän kokoisesta kuvasta huomaa. Vasemman puoleisen linnun pyrstösulat ovat yhden ristipiston verran liian pienet. Pisto jäi tekemättä, koska kankaan hulpioreuna tuli vastaan. Laskin ilmeisesti sittenkin kuvion keskikohdan, josta aloitin sydämen teon, yhden ruudun pieleen. Seuraavalla kerralla jätän työn ympärille enemmän kangasta kuin pelkät saumanvarat. Yritin häivyttää puuttuvaa pistoa siten, että tähän toiseen pyrstöön ei tullut niin selkeitä väriraitoja kuin tuohon oikeanpuoleisen linnun pyrstöön. Tähdetkään eivät osuneet ihan sellaiseen tähdistöön kuin mallissa...