25032014445-normal.jpg

Sain entiseltä työnantajaltani joululahjaksi kukkaistutuksen jouluna 2012. Istutus rehevöi muraatin ja tulilatvan ansiosta, mutta sypressi teki kuolemaa, joten purin asetelman. Istutin kasvit omiin ruukkuihinsa. Sen seurauksena amaryllis punkee nyt nuppua. Se on kuin muisto joulusta.

Amarylliksen sipuli oli todella vahva ja iso sen saadessani, joten epäilinkin että se saattaisi joskus kukkia uudelleen. Yleensä sipulit on niin loppuunsa asti viritettyjä, että ne kukkivat ensimmäisen kerran upeasti, mutta toista kertaa amaryllis ei jaksa kukkia. Siksi nuppu on iloinen yllätys, vaikka se kasvaakin vinoon. Saa nähdä jaksaako se kukkia isosti vai jääkö kukka vaatimattomaksi nupuksi.

Muraatti-normal.jpg

Muraatti sopii keittiön kapeaan sivuikkunaan. Paikka on kuin sille tehty.  Amppelista se roikkuu viehkeästi alaspäin ja sillä on runsaasti tilaa kasvaa vielä lisää pituutta. Ainoa huono puoli on kastelemisen hankaluus. Amppeli täytyy irrottaa verhokiskosta roikkuvista kettingeistä joka kerta ja nostaa tiskipöydälle kasteltavaksi. Ruukku on niin pieni, että kasteluvahinkoihin ei ole varaa, jos ei aio pilata parkettia. Kastelu tuppaa helposti unohtumaan, koska se ei ole helpoimmasta päästä kasteltavassa paikassa. Toisaalta jos muraatti olisi pöydällä, se rönsyäisi lähes lattialle asti.