Keittiön pöydällä minulla on jo hyvä kasvuun lähtenyt valikoima taimia. Taisin innostua kylvämään siemenet vähän liian aikaisin, sillä punainen pensaskrassi  (Tropaeolum majus, "Nasturtium mahogany gleam") on ehtinyt jo honteloiksi kymmensenttisiksi taimiksi. Ehkäpä latvominen hieman hillitsee kasvua.

13032014438-normal.jpg

Tänä vuonna ajattelin kokeilla amppelimansikkaa (Fragaria x ananassa, "Strawberry delician F1"), koska kirsikkatomaatit ovat onnistuneet jo parina aiempana vuonna. On hyvä kokeilla välillä jotakin uutta. Pussissa oli vain 10 siementä, joista puolet on itänyt. Saa nähdä, ehdinkö saada  kesällä mansikoita, niin pieniltä ja vaatimattomilta taimet näyttävät viilipurkissa.

Tyhjään jauhelihapakettiin olen kylvänyt petuniaseosta. Nyt on vuorossa kerrottuja erivärisiä petunioita (Petunia grandiflora, "Special grandiflora mixed F1"). Luulen, että ne saattavat onnistuakin, koska olen kasvattanut siemenestä kerran aiemminkin petunioita.

13032014440-normal.jpg

Lisäksi päätin kokeilla kasvattaa monivuotisia kasveja: vain 45 cm korkeaksi kasvavaa idänunikkoa (Papaver orientale, "Poppy oriental dwarf allegro") yhdessä 30 cm korkean päivänkakkaran (Chrysantemum leucanthemum, "White breeze") kanssa. Idänunikko ei kuki vielä tänä kesänä, mutta päivänkakkaran pitäisi kukkia jo ensimmäisenä vuonna. Näen jo silmissäni  puna-valkoisen tuulessa hiljaa huojuvan kukkameren parvekelaatikossa. Syksyllä täytyy vain muistaa olla heittämättä multia taloyhtiön kompostikeräykseen, jotta ei käy vanhanaikaisesti.

13032014439-normal.jpg

Himoitsin siemenluettelosta harjaneilikkasekoitusta (Dianthus barbatus, "Sweet William"), joten ostin pussillisen siemeniä. Sekään ei kuki ensimmäisenä kesänä, joten täytyy olla kärsivällinen. Aion ostaa yksivuotisia kukkia valmiina taimina, jotta saan parvekkeelleni jotakin kukkivaakin. Orvokit on jokavuotinen pakollinen ostos puutarhamessuilta.

Ps. Pääsin jo haikailemaan orvokkien perään, kun näin uusimmassa Viherpihassa herkullisesti kuvitetun jutun orvokeista. Kannattaa lukea!