08062014526-normal.jpg

Orvokit ovat parhaimmillaan juuri nyt. Ei uskoisi, että asetelmassa on vain kolme orvokin tainta ja oksan palasta juurrutettu kärhön alku. Kun orvokkien kukinta on ohi, istutan tilalle kehäkukkien taimet.

08062014529-normal.jpg

Pelargonioiden kukinta on edennyt ja niihin on tullut lisää rehevyyttä. Amppelin yläkerroksesta roikkuu krassi.

08062014530-normal.jpg

Krasseilla on kaverinaan amppelin yläkerroksessa siemenestä itse kasvattamiani petunioita. Menee vielä tovi ennen kuin ne ovat kukassa.

08062014531-normal.jpg

Kukintaansa aloittelee vaaleanpunainen tuntemattomuus. Sen siemeniä olen kerännyt edellisvuoden istutuksista vuodesta toiseen. Se on todella kiitollinen kukkija ja se tekee runsaasti siemeniä. Kasvi itää hyvin. Se muodastaa tuuhean pehkon. Sillä saisi nopeasti täyteen vaikkapa kokonaisen kukkapenkin.

08062014527-normal.jpg

Eilen istutin parissa jugurttipurkissa kasvaneet unikot isompaan ruukkuun ja keskelle sijoitin päivänkakkaran. Unikot kukkivat vasta ensi vuonna, jos selviävät talvesta, mutta päivänkakkaran pitäisi kukkia jo tänä kesänä. Luulin, että unikot eivät lähteneet itämään, mutta yhtäkkiä niitä olikin yllättävän monta.

08062014532-normal.jpg

Ostin verkkokaupasta kolmen juurakon satsin kyläkurjenpolvia, mutta yksi juurakoista ei lähtenyt kasvuun. Sain kasvuunlähtötakuun avulla korvausta yhdestä juurakosta, mutta nyt lopultakin kun olin jo ehtinyt menettää toivoni ja saada korvauksen tilille, se lähtikin tekemään lehtiä (keskimmäinen). Kyläkurjenpolvi tekee kauniin herkät valkoiset kukat, joiden keskellä on hieman pinkkiä tai liilaa. Kunhan nämä kukkivat, ne ovat varmasti lumoavia.