09072014538-normal.jpg

Taloyhtiön kukkapenkkiin pieninä taimina istuttamani kehäkukat ovat päässeet loistoonsa. Valikoin penkkiin suurimmat taimet. Itselleni jäi pienempiä taimia.

11072014541-normal.jpg

Siemenet olivat samasta pussista, mutta  kehäkukista kasvoi parvekelaatikossa kovin erinäköisiä - siemenpussi taisi olla sekoitus, vaikka sen kyljessä ei sitä mainittu. Toisaalta turha valittaa, kun sain siemenet ilmaiseksi puutarhamessuilta.

 

11072014543-normal.jpg

Istuttamistani päivänkakkaroista vain yksi taimi taitaa kukkia tänä vuonna. Muut on istutettu liian tiuhaan muihin ruukkuihin. Tämä nupussa oleva yksilö sai kavereikseen unikkoja, mutta niiden kuuluukin kukkia vasta ensi vuonna. Jos istutus selviää talvesta, pääsen nauttimaan ensi kesänä punaisen ja valkoisen harmoniasta. Istutan nyt liian tiheässä kasvavat päivänkakkarat parvekelaatikoihin harvempaan sitten, kun kehäkukat ja krassit ovat kukkineet.

11072014542-normal.jpg

Tomaatit kukkivat, mutta mahdankohan saada satoa? Pölyttäjähyönteisiä ei ole juuri näkynyt.

11072014540-normal.jpg

Nettiverkkokaupassa ihailemani kyläkurjenpolvi ei olekaan niin upea kuin verkkokaupan sivuilla. Ehkä kasvi vaatisi syvemmän multakerroksen kasvaakseen kunnolla. Parvekelaatikko ei taida riittää kasville, jonka pitäisi varmaankin saada kasvaa omakotitalon pihalla. Valkoisissa kukissa ei juurikaan näy niitä liilan pinkkejä raitoja, joihin kasvissa ihastuin.

 

11072014539-normal.jpg

Tässä on vielä yleisnäkymä kukkahyllyköstäni. Oikealla korissa kasvavat akilleijat eivät kukkineet. Niihin tuli jokin verkkoa tuottava ötökkä, joten jouduin leikkaamaan kasvin alas. Sen sijaan korissa viihtyy tuoksuherne, joka kurkistaa parvekkeen laseista ulos.

Hyllyn jalkaa pitkin kiipeää klematis eli kärhö. Se lähti oksan palasta. Kärhön juurelta poistin jo ränsistyneet orvokit ja istutin tilalle kaksi ruukullista harjaneilikoita, jotka tarvitsivat lisää kasvutilaa. Niidenkin kukintaa joudun odottamaan ensi vuoteen.