Upea sää ja ihana auringonpaiste on herättänyt minussa uinuneen parvekepuutarhurin. Tänään imuroin parvekkeen lattian ja nostin kaislamatot lattialle parvekekalusteiden kaveriksi. Paistattelin päivää t-paitasillani, sillä lasitetulla parvekkeellani tuli kuuma imuroidessa. Kylläpä mehu maistui hyvältä raikkaassa ulkoilmassa.

Olen jo jonkin aikaa haaveillut kasvitikkaista. Lähipiirissäni ei kuitenkaan ole ketään käsistään näppärää nikkaroijaa, joten tikkaat ovat jääneet vain haaveeksi. Tänään keksin kuitenkin askarella kasvitikkaille korvikkeen. Minulla on parvekkeella entuudestaan varastohyllykkö kasvien kasvattamista varten. Hyllykössä on muutama ylimääräinen reikä, johon keksin pujottaa narua.

13032014437-normal.jpg

Tämä "pyykkinaru" sopii hyvin parvekelaatikoiden ripustamiseen, mikäli se osoittautuu riittävän vahvaksi viritelmäksi. Parvekelaatikoiden sisältö täytyy pitää mahdollisimman kevyenä, joten täytän ne aikanaan puoliksi kevytsoralla.

13032014436-normal.jpg

Vanhat pajuiset parvekelaatikot saivat käsissäni uuden elämän, kun poistin ajan haperoittaman muovin niiden sisältä ja ompelin muovikassin alaosan kiinni pajupunokseen.

14032014442-normal.jpg

Tämä viritelmäni kesti paikoillaan pari viikkoa. Tänään kaksi parvekelaatikkoa oli tullut alas, kun narut olivat katkenneet narsissien painosta. En tiedä kestäisikö viritelmä, jos narut korvaisi rautalangalla. Naruviritelmästä oli seurauksena kauhea sotku: lecasoraa ja multaa oli joka paikassa. Saa nähdä, valuiko multaa parvekelasien välistä naapurinkin puolelle. Kasteluvahingoista alakerrasta  kuuluu aina jälkeenpäin...