14072014544-normal.jpg

Tämä herkullinen raparperipiirakkaresepti on äitini tuunauksen tulosta. Alkuperäinen resepti ei sisältänyt kauraryynejä, mutta niillä muokattu taikina takaa parhaan lopputuloksen. Olen varjellut reseptiä vähän kuin salaisuutta, mutta mitä sitä turhaan pimittämään. Tiedän ainakin yhden blogini lukijan, joka ilahtuu reseptistä.

Kermaviili kesyttää raparperin kirpakkuuden, mutta täytteeseen voi käyttää raparperin sijasta hyvin myös happamia marjoja. Piirakkaan sopii täytteeksi esimerkiksi puna- ja valkoviinimarjat. Kannattaa kokeilla!

Äidin raparperipiirakkaresepti

Pohja

125 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

2 dl kauraryynejä

1 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia (kannattaa laittaa enemmänkin)

 

Täyte

1 tlk kermaviiliä

1 muna

1/2 dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria (myös vaniljasokeri käy)

raparperia tai happamia marjoja

 

Nypi margariini ja sokeri keskenään ennen kuin lisäät muut ainekset. Taputtele taikina voideltuun vuokaan. Lisää päälle raparperia tai marjoja ja kermaviiliseos. Paista uunissa 200 asteessa 35-40 minuuttia.