Yksi unohtumattomampia taksikohtauksia on Aamiainen Tiffanylla -elokuvan loppu. Elokuvan päähenkilö Holly Golightly haaveilee pääsevänsä rikkaisiin naimisiin, mutta itse asiassa pelkääkin sitoutumista. Päähenkilö kamppailee vakauden ja vapauden välimaastossa. Hänellä on tarve paeta ihmisiä, paikkoja ja asioita. Jopa hänen identiteettinsä on jatkuvassa muutoksen tilassa. Holly omaksuu nimen Holiday Golightly, joka tiivistää hänen vakauden vieroksumisstrategiansa. Päähenkilölle elämä on yhtä lomaa, jolloin voi olla erossa vapautta uhkaavista ihmissuhteista ja arjen velvollisuuksista.

Holly asuu punaisen kissan kanssa, mutta kieltäytyy antamasta sille nimeä. Hän väittää, että he eivät kuulu toisilleen; kulkukissa vain lyöttäytyi hänen seuraansa yhtenä päivänä joella. Hän ei koe omistavansa kissaa, joten hänellä ei ole oikeutta antaa sille myöskään nimeä. Se symbolisoi päähenkilön haluttomuutta tai kyvyttömyyttä sitoutua kehenkään tai mihinkään. Päähenkilö ei nimeä ja julista kissaa omakseen, koska se merkitsisi kotiutumista yhteen paikkaan, mihin hän ei selvästikään ole valmis. Kissa edustaa sellaista itsenäisyyttä, mitä Holly haluaa itselleen.

Audrey Heburnin näyttelemä päähenkilö kampailee rakkauden vaatiman sitoutumisen ja sen aiheuttaman pelon välillä. Tästä kertoo elokuvan loppu, kun naapurissa asuva kirjailija Paul Varjak tunnustaa rakkautensa taksissa, mutta Holly hylkää kissansa sivukujalle sateeseen osoituksena riippumattomuudestaan. Hän uskoo kissan pärjäävän itsekseen, vaikka se on haluton lähtemään sateeseen. Hän joutuu hätistämään kissan matkoihinsa päästäkseen siitä eroon. Kissa on yllättäen vähemmän itsenäinen kuin mitä Holly oletti – ja niin on hän itsekin.

Paul ja Holly jatkavat matkaa taksilla, mutta pian Holly tajuaa tehneensä suuren virheen. Hän pyytää kuljettajaa pysähtymään ja palaa epätoivoisena etsimään kissaansa sivukujalta. Päähenkilö tajuaa todellisuudessa pelkäävänsäkin sitä, että hän ei ehkä koskaan kuulukaan minnekään tai kenellekään. Hän ymmärtää, että hänen täytyy löytää ensin itsensä ennen kuin voi kuulua kenellekään. Holly arvioi uudelleen sekä suhdettaan kissaan että Pauliin nähtyään tämän tarjoaman kihlasormuksen.