collage-1502019631552.jpg

Pinjaisissa luonto on lähellä. Paikkakunnalla on jopa oma liikennemerkki siilien suojelemiseksi.

Elokuun alkupuolella vietettiin Karjaalla avointen ovien päivää. Karis - Suomen Paris -tapahtuman kunniaksi yli 40 karjaalaista ja pinjaislaista kotia  sekä julkista rakennusta avasi ovensa vierailijoille. Tapahtumaa vietettiin ensimmäistä kertaa, ja vierailijana voin vain toivoa, että ensimmäinen kerta ei jää ainoaksi.

collage-1502019165046.jpg

Villa Scarlet on 30-luvulla siirretty terijokelaishuvila, joka on säilynyt saman suvun omistuksessa useita sukupolvia. Talon nykyinen isäntä on ahkerasti sisustanut huvilaa huumorilla. Asunto sijaitsee osoitteessa Keskuskatu 41, Karjaa.

collage-1502016480390.jpg

Billnäsin Päivöläntie 7:ssä sijaitsee kaunis keltainen terijokelaishuvila. Sen omistajatar on innostunut luomaan keramiikkapatsaita. Monissa esillä olleissa patsaissa oli jujuna viittaus tunnettuun tauluun, kuten Nainen ja kärppä tai Toipilas.

Vierailijat pääsivät tutustumaan niin vanhoihin puutaloihin, myyntikohteisiin, terijoen huviloihin, amerikan villoihin, funkkishelmiin kuin rintamamiestaloihin ja aivan uusiinkin kohteisiin. Taloja pääsi kiertämään kartan avulla omassa tahdissaan. Ilmainen bussikuljetus oli oivallinen keksintö auttaa vierailijoita saavuttamaan laajalla alueella hajallaan olevat kohteet.

Monet isäntäperheet olivat järjestäneet vierailijoille myös oheistoimintaa. Pientä korvausta vastaan pääsi maistamaan niin maitohorsmamehua kuin kotona leivottua pizzaa. Myös kirpputoreja oli merkitty oheisohjelmaan kiitettävästi. Harmi vain, että seitsemän tuntia meni siivillä eikä kaikkiin kohteisiin ehtinyt tutustua millään. Siinäpähän on sitten jotakin odotettavaa ensi vuodelle.

collage-1502017692930.jpg

Bulevardi 7:ssä Karjaalla oli upea hyötypuutarha, jollaisesta voin vain haaveilla. Talon asukkaat olivat hyvin perehtyneitä sisustustrendeihin, ja koti oli täynnä kuvauksellisia asetelmia, kuten peili, kultaiset kengät ja oksa toisen kerroksen aulassa.

 

collage-1502016913885.jpg

Leipurintie 8, Pinjaisissa ihastutti kokonaisvaltaisena jugend-taideteoksena. Niin itse talo kuin sen sisustuskin noudatti 1900-luvun alussa vallinnutta jugend-tyyliä. Mielenkiintoisia yksityiskohtia talossa oli lukemattomia seinämaalauksista kaakeliuuniin sekä koriste-esineisiin.

Lisätietoa tapahtumasta: http://karissuomenparis.net/ ja https://www.facebook.com/karissuomenparis/